Luna si culisele sufletului tau

Inca din momentul in care afli ca exista zodiacul si iti dai seama care este zodia ta, incepi sa cauti mai multe informatii. Ce inseamna, ce calitati, ce defecte ai, cu cine esti compatibil. Iar internetul si revistele sunt pline de articole despre acest lucru. Dupa care se intampla sa intalnesti persoane nascute in aceeasi zodie si sa observi trasaturile in comun. Dar cunoscandu-le mai bine, realizezi ca seamana si nu prea cu tine. Si ce faci? Incepi sa crezi ca toata treaba asta cu horoscopul este o prostie, o minciuna si ca nu mai are rost sa continui. Desi imediat cum apare o noua persoana in viata ta, printre primele lucruri pe care vrei sa le stii despre ea este zodia. Da, da, da! Nu va mirati! Majoritatea dintre voi se intereseaza de acest lucru, desi nu recunoasteti.

Stii de ce nu te asemeni foarte mult cu nativii aceleiasi zodii? Pentru ca e doar o particica din tine. In astrologie, conteaza o multime de alte aspecte din astrograma natala. Ca altfel, toti am fi astrologi. Ce poate fi asa greu decat sa citesti cate ceva despre fiecare zodie(pana la urma sunt doar douasprezece, nu?!) si sa vorbesti mult si bine despre ea? Iti spun eu, mai nimic.

Astrologia este limba straina a planetelor si a stelelor. Noi studiem fiecare planeta din sistemul solar si miscarile sale, asteroizii, unghiurile dintre planete etc.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii dupa ce afli zodia(unde era Soarele) este pozitia Lunii. Luna este satelitul natural al Pamantului, nu are o stralucire proprie(o reflecta pe a Soarelui), iar prin forta sa gravitationala afecteaza cresterea si scaderea apelor (flux si reflux). In medie, rotatia Lunii in jurul Pamantului este de 28 de zile.

Din punct de vedere astrologic, Luna guverneaza sufletul, emotiile, mentalul, inconstientul, nevoile si motivatiile interioare, simtul matern, fertilitatea, atasamentul fata de familie, sensibilitatea. Mai pe scurt, este micul “tu” din interior cu care vorbesti si in functie de starea caruia esti impacat/functionezi sau nu. 

Ca sa intelegi mai bine, iti voi da un exemplu. Lady Gaga este o nativa Berbec. Curajoasa, impulsiva, agresiva, ambitioasa, energica si activa. Adica toate proprietatile acestui semn zodiacal. Dar parca nu e de ajuns, nu e asa? Si stii de ce? Pentru ca in momentul nasterii ei, Luna era in semnul Scorpionului. Si cand ai sufletul pe taramul lui Hades, pe dinauntru esti macinat de un vulcan de emotii, de simtiri la extreme, de pasiuni chinuitoare, o sexualitate complicata, o creativitate morbida, mistere, vulnerabilitate si frici mistuitoare. Acum intelegi muzica, videoclipurile si comportamentul ei ciudat? Este un Berbec care transforma intr-o victorie toata furtuna emotionala datorata demonilor interiori. 

Zodia (pozitia Soarelui) arata ce vrei, iar pozitia Lunii arata de ce ai nevoie. Zodia este robotelul, iar Luna este punctul de control.