“Sufletul paralel” sau Luna Noua din Pesti

Sambata, 17 martie, ora 15:10, vom avea fenomenul de Luna Noua. Soarele si Luna vor fi conjuncte, la acelasi grad (26°), in semnul Pestilor. Aunci cand scriu articole despre un eveniment astral, ma uit in harta momentului. Ca si cum as avea datele unei persoana: data, ora si loc(in acest caz, alegem ora Romaniei si coordonatele pentru Bucuresti). Si in functie de ele se va genera o astrograma (ca a fiecaruia dintre noi). Si eu ma uit pe unde sunt planetele pozitionate, ce case sunt aspectate si care este punctul cheie al hartii. De data aceasta, conjunctia Soarele-Luna este plasata in casa 8, exact intre Neptun si Kiron. Trebuie sa retinem doua lucruri foarte importante. Casa 8 este casa mortii, a sexului, a puterii si a controlului, a resurselor pe care le impartim cu altii, secretelor, ocultismului, incercarilor, crizelor, accidentelor, dar si a transformarilor radicale.

luna noua martie.jpg

Energia Pestilor este cea a viselor/visurilor, sperantelor, iluziei, evadarii din realitate, sensibilitatii, sacrificiului, perceptiei, compasiunii, renuntarii, tolerantei, idealismului, indeciziei, romantismului, deceptiei, dragostei in forma ei cea mai pura.

Cand Soarele (energia vie, constienta, exterioara), Luna (emotiile, comfortul interior) sunt baricadate de Neptun (iluzionistul) si Kiron (o rana ascunsa), in felia alunecoasa a Pestilor, plasate toate in casa 8-a momentului, ne rezulta cu “daca”, “daca” sau “daca”. Cu lumea noastra interioara, paralela cu ce traim.

Mai bine zis, cu “sufletul paralel”. Cred ca aici se potriveste mai bine acest adjectiv, decat expresiei folosite de catre politicienii nostri cei de toate zilele.

Ce este “sufletul  paralel”? Este locsorul cel mai ascuns din noi, pe care l-am hranit constant cu regrete, cu daca as fi facut asa, daca as fi zis asa, daca as fi ales asa, daca etc. Si in locsorul asta exista o intreaga echipa de productie(regizor, operator, actori, muzicieni, fotografi) care creeaza imagini, personaje, intamplari in functie de scenariile pe care i le dictezi tu. Si pentru ca in “sufletul paralel” vei injecta doar happy-end, toate filmele alea se vor termina toate cu lapte si miere. Total opus fata de cum este in viata adevarata. In primul rand, sunt produsul imaginatiei tale, deci false. In al doilea rand, nu au niciun temei practic. Si in al treilea rand, regretul si “daca” au aparut cand te-ai lovit de realitatea, dura dupa tine, logica si fireasca dupa toate legile fizicii de pe aceasta planeta. Adica, pentru ca un lucru sa se intample are nevoie de mai multe coordonate. In “daca as fi facut…” nu avem nici timp, nici spatiu si nicio forta. Ci doar o alegere pe care am facut-o si pe care acum o regretam. Alegerea aia chiar a avut un timp, un spatiu si o forta. Ai decis pentru ca asa ai simtit, asa ai avut puterea sa faci, asa te-a impins gravitatia asta atunci, dom’le.

Luna Noua de pe 17 Martie tocmai acest aspect vrea sa il evidentieze. Cu cat pompezi mai multa energie in “sufletul paralel”, cu atat vei suferi mai mult. Este mlastinos, intunecos, alunecos, dezamagitor si foarte pacatos. Mai baga-l in seama, din cand in cand, cand mai citesti o carte sau te uiti la vreun serial, si vrei sa fantazezi cu vreun personaj de acolo.