Luna Noua in Berbec 07 aprilie 2016

07 Aprilie 2016, ora 14:23. Luna Noua In Berbec. Sigur vei tine minte aceasta zi sau alta din apropierea ei. Soarele si Luna se imbratiseaza pe terenul Berbecului. Energiile celor doi astri conduc catre inceputuri. Iar cu “arbitrul” Uranus pe langa cei doi jucatori, sa nu te astepti ca meciul sa decurga metodic. Impulsul uranian este unul rebel, neprevazut, revolutionar. Si toata lumea, inclusiv suporterii, ar trebui sa se bucure de meciul surpinzator. Si cand spun asta ma refer la faptul ca Berbecul este copilul zodiacului caruia ii place sa incerce tot ce e nou, sa treaca usor de la una la alta si ii lase pe toti cu gura uscata in urma driblingurilor nemaivazute. Daca mai este si Uranus pe acolo, il da toate sfaturile necesare sa treaca peste trecut, indiferent de ce s-ar fi intamplat si sa isi schimbe viziunea.

Nu-i asa ca, atunci cand erai mic, mama iti interzicea sa intri intr-o baltoaca de apa sa nu iti murdaresti hainele? Sau sa nu mazgalesti peretii? Sau sa ai grija cum pui farfuria pe masa sa nu se sparga? Sau sa fii atent cum te joci cu mingea ca spargi geamul vreunui vecin? Sau sa taci cand mergi undeva sa nu care cumva sa scoti vreo boroboata pe gura si sa se supere cineva? Sau sa te imbraci cum voia ea, chipurile sa nu se faca de rusine? Sau sa nu iti spui parerea niciodata ca doar oamenii mari au voie? Sau de ce nu faci si tu ca vecinul Ionel(care era poate un pampalau), de ce nu inveti ca fetita colegului de serviciu (o rasfatata si jumatate) sau de ce nu esti exact ca personajul acela surdo-mut din desenele animate?

In sfarsit, cineva iti face dreptate. Luna Noua din Berbec de astazi vine si spune: vrei sa sari in baltoaca? Pai sari ca acum esti mare si stii care sunt consecintele. Hainele se spala. Vrei sa pictezi peretii? Ia un creion sau o pensula si hai! Nu vine apocalipsa din cauza asta. Acum poti spare farfuria direct. Sa stii un lucru! Bate mintea in toate directiile posibile, iar daca spargi vreun geam, poti sta linistit. Nu se face inchisoare pentru asta si nici nu vei rata intrarea in Rai. Vrei sa pui toate culorile pe tine? Acum e chiar “la fashion” sa faci asta.

Mesajul meu si al planetelor este ca zilele acestea se vor produce schimbari in viata ta. Apar oameni noi, afli de proiecte indraznete, ajungi in locuri nebanuite. Nu pasi cu “Aoleu!”. Aoleu este trecutul ala in care nu ai avut voie sa faci enspe mii de chestii. Acum le vrei, le doresti si ai maturitatea necesara sa treci la atac. 

Nu te opune schimbarii, fa mai degraba din schimbare ceva care sa creeze revolta celorlalti. Si ca de fiecare data, iti reamintesc ca in momentele de Luna Noua e bine sa initiezi ceva. Tu stii cel mai bine ce vrea copilul din tine!