Nu am nevoie de tine, dar te vreau! Sau Marte retrograd in Scorpion!

Marte este soldatul din noi, este zvacul care ne pune in miscare rotitele, motorul care ne da energie, rezervorul de energie si curaj, motivatia cea mai profunda. Puterea de atractie si sexualitatea. Adrenalina in starea ei pura. Ca doar il reprezinta pe maretul Ares, Zeu al raboiului. Cunoscut pentru personalitatea puternica, dorinta de lupta si violenta.

Planeta rosie strabate cercul zodiacal in circa 2 ani si retrogradeaza o data la 2 ani si 2 luni, cand merge in sens invers timpde 60-80 zile. Marte se simte bine in Berbec si Scorpion, adica aceste semne sunt domiciile lui. Unul yin si unul yang. In Berbec, isi face serios de cap. Sare la lupta asa pe fata si incepe lucruri fara sa se gandeasca. Cand traverseaza zodia Scorpionului, razboinicul isi schimba tactica, Devine cel mai bun strateg, discret, profund, este focusat, debordeaza de intuitie, cauta control absolut asupra propriei armate, dar si a dusmanului. Studiaza cu multa atentie si gaseste resursele interioare de a manipula oameni si situatii. Nu se lasa pana nu reuseste si nu iarta “datoriile”. Marte in Scorpion ridica gelozia si posesivitatea la grad inalt, este extrem de senzual, pasional si magnetic. Emana o energie misterioasa care pune in dificultate majoritatea celor aflati in preajma lui, dar ii si atrage.

Eeeiii, atunci cand razboinicul hotaraste ca e timpul sa dea un rewind, sa te tii. Exact cand erai pe punctul de a actiona, de a incepe ceva, de a rezolva o situatie, retrogradarea lui Marte pune frana la aproape tot. Da, nu iti vine sa crezi ca te-ai pregatit atat timp si ca atunci cand ai vrut sa “tai” panglica, afli ca nu mai "tai" nimic. Si ce faci? Bineinteles, te superi. Devii frustrat si hotarasti sa renunti. Mintea ta asta cere. Stop! Rolul lui Marte retrograd in Scorpion este sa faci diferenta intre ce gandesti si ce iti doresti. Si asta la un nivel mai intens. Nu doar asa simplu. De multe ori, mintea isi zice ea asa ca nu are nevoie de una de alta, de unul de altul, insa inima da. Nu am nevoie de tine, dar te vreau! Si trebuie sa imi dau seama ca ravnesc la tine, ca vreau sa te posed, sa fii al meu. Sa simt!

Si vorbim aici de orice: o haina, un animal, un iubit, un job, o calatorie. Ochii vad, inima cere! Poate ca pana acum, tu faceai lucrurile la un nivel rational fara sa simti cu adevarat daca iti doresti sau nu. Pana la inceputul lunii august, cand Marte va iesi din Scorpion, ai timp berechet sa meditezi si sa iti asculti inima. Nu de alta, insa nu se vor intampla lucruri majore. Razboinicul isi reface strategia de atac. Posibil ca pe urma lupta sa arate altfel. Surprize vor fi. Insa un lucru ti-l spun cu siguranta. Vei avea mai mult curaj sa faci ce simti.

Berbecii si Scorpionii, cei cu ascendentul sau cei cu marcaj  in aceste semne vor simti din plin influenta retrogradarii. Vor dobandi multa forta interioara.