Cenusa sentimentelor sau Venus in Scorpion

Incepand de astazi, 07 noiembrie si pana in data de 01 decembrie, Venus va tranzita semnul Scorpionului. In mod normal, acest tranzit este unul comun si se intampla anual. Doar ca de data asta, Venus in drumul sau il va intalni pe Jupiter, intrat si el acolo de ceva timp. 

Venus este a doua planeta de la Soare, este de aproape aceleasi dimensiuni ca Terra si are gravitatia similara celei terestre. Pe Venus, temperatura este foarte ridicata, fiind cea mai fierbinte planeta din Sistemul Solar. Numele l-a primit dupa zeita dragostei din mitologia greaca. Venus atrage si arde tot!

Semnul Scorpionului este intens, pasional, razbunator, gelos, dornic sa moara si sa renasca. Simte totul la extreme. Ori ajunge cel mai inalt punct al sentimentelor, ori se detaseaza total. Are o forta fantastica de a trece de la o stare la alta. 

Cand Venus tranziteaza Scorpionul, indiferent de astrograma personala, este recomandabil sa scapam de “mucegaiul” sentimentelor pastrate undeva intr-un sertar. Sentimente pe care le-am avut in cadrul unei foste relatii care ne-a provocat durere. Durere pe care am preferat sa o bagam in carantina astfel incat sa nu ne mai apropiem deloc de ea. Si cat a stat izolata, sa stii ca nu s-a vindecat si evaporat, ci a prins mucegai care se raspandeste cu viteza luminii pe peretii altor sentimente. Si miroase urat si imbacseste sufletul, inima si creierul. Deodata patruns in toate incheieturile, sa stii ca scapi greu de el. Care este solutia? Sa deschizi sertarul acela, sa scoti durerea si sa ii dai foc. Sa o simti cum arde de vie, cum se zvarcoleste, cata suferinta iti provoaca in continuare, parca si putina mila (ca deh, te-ai obisnuit cu ea, facea parte din tine), cat de mult te ustura fiecare flacara, cum se zbate sa nu mentii focul. Cum e caldura emanata? Sunetul flacarilor nu te relaxeaza? Iar durerea odata indepartata, mucegaiul nu se va mai imprastia. In scurt timp, in sertar va mai ramane un “pumn” de cenusa care nu te va deranja cu nimic. O imprastii in “zare” si treci mai departe la ale tale. 

Ai face bine sa recurgi la acest “ritual” inainte de 13 noiembrie cand Venus va fi conjuncta cu Jupiter(sansa) si vei gasi mai usor resursele interioare sa te vindeci. In plus, pe 17 Noiembrie, planeta iubirii face un trigon (aspect armonios) cu Neptun (vindecare), iar in a 21-a zi a lunii va face un sextil (aspect armonios) cu Pluto (renasterea). Deci, vei avea parte de instrumentele necesare sa arzi tot si sa renasti.

Nu degeaba scorpionului i se spune Pasarea Phoenix!