Luna Noua in Balanta - 19 Octombrie 2017

Joi, 19 octombrie, ora 22:12, avem Luna Noua in Balanta. Adica Soarele si Luna vor imparti acelasi grad din felia Balantei, 26:35. Soarele, astrul zilei, si Luna, astrul noptii, se asaza unul langa altul si energiile lor se contopesc. Stim cu totii. Topping-ul Balantei este cel cu armonie, echilibru, dependenta, diplomatie, relatie, dualitate, estetic, vesnicul “sa facem sa fie ok”. Totul bine si frumos cum ii place Balantei, doar ca in harta de maine seara avem o opozitie cu Uranus din Berbec, rebelul, socantul, extravagantul. O sa va povestesc o fila din viata mea care se potriveste perfect cu acest eveniment astral.

Se facea ca eram proaspata corporatRista, tanara speranta, si ca aveam de revizuit contractele cu unii furnizori. Nou-nouta in companie, m-am dus direct la persoana care se ocupa cu procurarea partenerilor sa o rog frumos sa imi explice cum se face astfel incat sa nu fac vreo boacana.  Ea era cea mai in masura sa imi dea o schema pe care sa o urmez. Plus ca toti colegii o laudau de dimineata pana seara, ca este cea mai finuta fiinta din companie, eleganta, politicoasa, saritoare, rafinata, diplomata, o zana. Si cobor eu cateva etaje pana la biroul Mimozei si o intreb daca poate sa ma ajute ca nu ma descurc, fiind la inceput. Ea ridica acel capsor fragil, se uita la mine si imi spune ca este ocupata si ca vorbim altadata. Inteleg si ii spun ca voi reveni cand va fi mai libera.

Ma duc eu la ale mele si in scurt timp, superiorii ma iau la o discutie asa prietenoasa. “Daniela, ca sa iti mearga bine in companie, ca sa nu zica lumea ca esti prost crescuta, hormonizata (sa nu zic altfel), agresiva si obraznica, uite ce trebuie sa faci. Cand te duci sa ceri sau sa intrebi, te uiti la colega si ii spui: vai ce fusta frumoasa ai astazi, ce bine iti vine etc. Sau, daca nu iti place deloc fusta ei, ii zambesti si te uiti la ea pe birou si poate gasesti un pix, o cana, ceva pe acolo care sa iti atraga atentia si sa ii spui ca iti place.” Adica sa perii, sa pup in fund la greu persoana respectiva. Doar ca sa isi faca treaba. Mi s-au parut ciudate sfaturile astea, mai ales ca nu mi-am dat seama initial de ce mi le dadeau. Dar de fapt, ce credeti? Mimoza se plansese ca am deranjat-o. Nu am dat atata atentie si mi-am vazut de ale mele.

Zilele urmatoare insa, dimineata in lift, m-am nimerit cu Mimoza, care mie mi se parea o fiinta searbada, si fizic si sufleteste. Insa nu mare mirarea mi-a fost cand am vazut ca toti ceilalti se inghesuiau sa o laude ba pentru o esarfa (sa ne intelegem: o carpa rosie, o bucata de material de cativa metri, infasurata asa in jurul gatului), o umbrela (cea mai simpla cu putinta) sau pentru cum isi facea parul (zilnic la fel). Pana atunci nu dadusem atentie deloc, si m-a pocnit aceasta descoperire. Deci ea isi realiza task-urile din job description doar daca era lingusita. Vestea buna este ca eu am reusit sa rezolv contractul acela si fara sa o mint. Ca pana la urma despre asta este vorba. Deci se poate si fara atata exces de zel.  

Asa este si cu Luna Noua de maine. Vrea sa se dea bine fortat pe langa toata lumea, sa fie laudata, dar Uranus nu da doi bani pe asta si ii darama toate falsitatile.