Luna este formata din mai multe lunisoare

Luna noastra cea de toate noptile s-ar putea sa nu fie una singura, ci sa fie formata din mai multe lunisoare. Se pare ca piatra aceea imensa care se roteste in jurul planetei noastre este de fapt rezultatul mai multor coliziuni cosmice. Ciocnirile respective ar fi creat multiple lunisoare din al caror contact a dus la formarea satelitului natural al Pamantului, pe care il vedem noaptea pe cer.

Pana acum, se credea ca s-a format in urma unui impact cu Terra. Dar uite ca oamenii de stiinta israelieni au descoperit aceasta posibilitate.

De-a lungul a milioane de ani, lunisoarele au fost supuse unui proces de aglutinare, adica de lipire. Cercetatorii au efectuat 1000 simulari pe computer si au estimat ca 20 de ciocniri ar fi suficiente pentru rezultatul final. Tot ei au precizat faptul ca asa s-ar explica de ce Luna pare compusa din acelasi material ca Terra, decat al altor planete.

Aceasta este de fapt o veche teorie reluata acum de catre Weizmann Institute of Science.

Mai multe detalii veti gasi in articolul sursa, postat de Independent, la linkul:ttp://www.independent.co.uk/news/science/moon-new-theory-how-where-from-cosmic-collisions-a7518671.html