Venus retrograda sau dragostea cu disclaimer*

Atunci cand vezi o reclama la televizor, in reviste sau in vreo brosura printata, fac pariu ca nu citesti si disclaimerul, adica textul acela scris cu litere mici mici, de dedesubt. Tie iti ia ochii doar promisiunea initiala. Care suna intr-un mare fel. Si in timp ce o citesti, in capul tau se desfasoara un scenariu despre cum te va implini pe tine produsul sau serviciul respectiv. Si surpriza: de fapt, este cea mai mare pacaleala. 

In perioada 05 octombrie-16 noiembrie, Venus va retrograda in Scorpion si Balanta. Dar tine cont de faptul ca influenta sa se va resimti de pe 07 august 2018 pana pe 07 ianuarie 2019. 

In astrologie, Venus are legatura cu tot ce inseamna feminitate, dragoste, iubire, relatii, pasiune, creativitate, sentimente, parteneriate.

Deci tot ce tine de zona sentimentala va cunoaste un remix. De cele mai multe ori, nu unul placut auzului inimii tale. In Balanta, Venus se simte ca la ea acasa si cere configurarea relatiei, siguranta sa si nevoia de raportare la celalalt. In Scorpion, Venus trezeste trairi intense, pasiuni extreme, gelozii si obsesii, ca sa nu mai spunem de tendintele sexuale compulsive (actorul Ethan Hawke, cu Venus retrograda in Scorpion in harta natala, spune: “Cel mai romantic lucru pe care l-am facut a fost sexul”). 

In Balanta, Venus se simte ca o balerina. In Scorpion, se simte ca o vampa. Si intre cele doua va exista o granita foarte fina. Ce e bun poate deveni rau, iar ce este rau poate deveni bun. 

Bine, bine, dar ce se intampla cand Venus retrogradeaza? Si ce trebuie sa facem?

  • Se reintorc fostii/fostele partenere. De cele mai multe ori pentru ca nu am incheiat 100% la momentul potrivit. Vom avea impresia ca sunt mai ok acum si ca poate mai merita o sansa. De cele mai multe ori, doar ni se pare. Daca ti-a mai gresit deja, ce te face sa crezi ca nu o va mai face? Nu ne grabim pana pe 07 ianuarie. 

  • Chiar si cele mai vechi, serioase si stabile se clatina. De ce? Retrogradarea de acest an vrea sa testeze. Chiar si cea mai mica fisura va deveni vizibila, chiar de pe Venus. Nu doar ca se scoate totul de sub pres, dar mai bate si vantul sa imprastie. Ce ramane dupa 07 ianuarie, merita continuat. Ce nu, mai gandeste-te. 

  • Apar persoane noi fascinante. Ni se par minunate, superbe, exact ce ne-am fi dorit. Numai ca nu este neaparat asa. Nevoia de iubire va fi foarte mare si vom avea tendinta sa intram in relatii de tip pansament. Sa umplem golurile. Si acestea sunt mai periculoase decat cele normale. Astrologii traditionalisti nu recomandau de obicei inceperea unei relatii in perioada remixului. Eu vin si spun sa incercati daca a aparut cineva. Ochii vad, inima cere. Ca sa nu mai zicem de hormoni. Oxitocina, hormonul iubirii, va juca rolul iluzionistului. Intotdeauna sa aveti in vedere disclaimerul ca “Pe Venus retrograda, dragostea dureaza trei luni!”. Adica nu va garanteaza nimeni si nimic ca gata, va si casatoriti cu persoana respectiva. Daca mai este in viata ta si dupa 07 ianuarie, e de continuat. Daca nu, o sa iti dai seama, cu durere, ca idila respectiva a fost menita sa te trezeasca si sa te faca sa realizezi de ce ai tu nevoie de la un partener/o partenera. 

  • Vom afla de numeroase secrete, infidelitati, idile. Vom descoperi mult mai facil minciunile persoanei iubite.

  • Pentru restul, este indicat sa recurga la o introspectie, la o recapitulare a relatiilor de pana acum, la analiza a ce a fost bun sau nu.

Doamnelor si domnilor, din dragoste se sufera de cand Lumea si Pamantul. Nu vine apocalipsa acum, chiar daca ne va durea cumplit, ne vom zvarcoli, vom fi ca un vulcan emotional sau vom atinge stari paroxistice. Stam, plangem, oftam, ne stergem nasul de muci si ochii de la atatea lacrimi. Va trece si o vom lua de la capat. Tragediile amoroase se vindeca. 

*Chiar daca suferinta va si mai mare pe durata acestei retrogradari, Venus in Scorpion are si o putere de regenerare fantastica. Moare si renaste din propria cenusa.