Plumbul durerii sau Luna Noua din Scorpion

Sambata, 18 Noiembrie, ora 13:42, avem Luna Noua in Scorpion. Fenomenul de Luna Noua se petrece atunci cand Soarele si Luna impart acelasi grad al unei zodii, adica sunt conjuncte. De data aceasta, cei doi astri se contopesc la gradul 26:19, in Scorpion. 

Soarele reprezinta constientul, esentialul din noi, energia exterioara. Luna reprezinta emotiile, confortul interior, hormonii, nevoia interioara. Acum imagineaza-ti ca cele doua energii se iau in brate printre tenebrele Scorpionului. 

Stii ce activeaza acest aspect? Durerea. Fizica si sufleteasca. Durerea aia care te trage atat de mult in jos, incat fiecare celula sufera. Suferinta provocata de vesti tragice, tradare, respingere, disparitie.

Acum gandeste-te la durere ca la un glont. Si cineva te “impusca” dupa care te paraseste. Si cazi. Ce simti? La ce te gandesti? Ce auzi? Ce vezi? Se invarte totul cu tine, nu-i asa? Esti intr-o prapastie si desi incerci sa tipi, nu te aude nimeni. Lacrimile ard. Esti inexistent. Parca te doare si mai rau. 

Cei din jurul tau te judeca pentru ca esti diferit. Rad de tine. Te batjocoresc in fata tuturor, iti pun limite, te darama. Orice ai face, nu e bine deloc. Arunca vorbe grele si nu isi dau seama ca fiecare sunet cresteaza “pielea” si ca desi nu se vad, ranile tale sunt adanci.

Relatia de cuplu ajunge sa fie camp de lupta. Tipete cu ecou interior. Reprosuri, cuvinte taioase, gesturi nesabuite. Banuieli, suspiciuni, tradare. Cicatrici extinse. Inimile sunt ciuruite. Ochii inecati. Iubirea provoaca traume. Ba chiar modifica structura “ADN-ului” sufletesc. Pe urma, uitarea doare mai mult ca orice. Lasarea in spate a amintirilor frumoase, a momentelor petrecute impreuna. Te cutremuri. Nu reusesti sa te aduni. 

Te-ai imbolnavit si nu asa pur si simplu. Ci grav. Si pe langa durerea fizica, te confrunti si cu reprosuri, ale tale si ale altora, la adresa ta. Ca de ce nu ai avut grija? Cu ce ai gresit? Sau dai intr-o depresie in care te confrunti cu toti demonii posibili de pe lumea asta. Si te zvarcolesti pe covor, si scoti din tine rotocoale de tristete. 

Iti moare cineva drag. Sfasietor. Ramai fara aer. Cade cerul pe tine. Nu mai ai putere nici sa mergi. Te revolti cu toata fiinta. Strigi indurerat, refuzi, cauti vinovati. Nu mai exista Dumnezeu pentru tine. 

Nu suntem facuti din pietre. Suntem foarte vulnerabili. Si energia scorpionica asta face. Scoate mizeria din noi, ne duce sub pamant sa ne intalnim cu toate fricile, slabiciunile si anxietatile. De fapt, ne face sa realizam cat de mult cantaresc “gloantele” primite. Mai exact, sunt din plumb (metal greu, densitate foarte mare). Iar Luna Noua de sambata vrea ca tu sa topesti(da, da, stii cum sa o faci) plumbul ala. Si sa il transformi in instrumente care sa te scoata din “haul suferintei”: aripi, scut pentru inima, armura sufleteasca, “carje” sa te ajute sa “pasesti” din nou, “cutie” pentru amintiri. Sa incepi o alta viata, asa ca pasarea Phoenix din propria cenusa. 

Cei care se nasc si cu Luna si cu Soarele in Scorpion, sunt cei care renasc de fiecare data mai puternici, indiferent de ce li s-ar intampla. Zic sa invatam de la ei.