Astrograma "omului" Romania

Atunci cand vrem sa stim mai multe despre o tara, din perspectiva asezarii corpurilor ceresti, apelam la Astrologia Mundana. Aceasta ramura se ocupa cu studierea evenimentelor in “viata” unei tari in functie de “nasterea” acesteia. Eu, astazi, va propun altceva. Sa luam Romania, tara in care ne-am cunoscut, ca un “simplu om”. Si sa ii cunoastem certificatul “natal” astral. Precizez din start ca lucrez cu harta Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, parafata in jurul pranzului la Alba-Iulia. Sunt constienta ca pot fi alese multe alte date semnificative (24 ianuarie, 09 mai etc.), insa tranzitele importante din ultimele decenii au avut efecte in aceasta harta. 

Romania.jpg

 

Soare in Sagetator

Romania “s-a nascut” pe 1 Decembrie, deci in intervalul cand Soarele tranzita zodia Sagetatorului. Deci putem spune ca este un nativ Sagetator. Pozitia Soarelui arata caracteristicile generale, esentialul din fiecare, constientul, energia exterioara, caracterul. Si ce stim noi despre Sagetatori? Oameni idealisti, dornici de studiu, sport si calatorii, atrasi foarte mult de tot ce inseamna credinta si religie, sport, idealisti si cu foarte multe prejudecati. 

Dar zodia reprezinta doar o bucatica din noi. Ganditi-va ca in cele 30 de zile ale unui semn astrologic se nasc foarte multi si nu au decat niste asemanari.

Luna in Scorpion

Pozitia Lunii din momentul nasterii arata inconstientul, sufletul, mintea, confortul interior, legatura materna, pornirile interioare, nevoia de siguranta. Daca Soarele este partea exterioara, Luna este partea interioara. In momentul Unirii, Luna era in Scorpion. Ce inseamna acest lucru? Ca “omul” Romania are un suflet mai intortocheat. Si cand zic asta ma refer la faptul ca ii “place” sa sufere. Doar dupa o suferinta cumplita va reusi sa treaca la actiune. In plus are tendinte obsesive si autodistructive. Pornirile interioare sunt unele extremiste: ori uraste cu foc, ori iubeste pana la paroxism. Persoanele cu Luna in Scorpion trec prin foarte multe traume emotionale pana cand reusesc sa schimbe ceva. Iar legaturile materne (mai ales in cazul mamelor de baieti) sunt de cele mai multe ori disfunctionale. Tot aceasta pozitie arata si o atractie catre ocult, lucruri ascunse, investigatii si secrete. 

Mercur in Sagetator

Pozitia lui Mercur intr-o harta natala arata cum se realizeaza comunicarea, transmiterea informatiilor, in scris sau vorbit. Pentru Romania, Mercur era in Sagetator, la gradul 29. De obicei, nativii cu acest aspect natal sunt foarte vorbareti, directi, speculeaza non-stop. Se dau destepti, comenteaza tot ce tine de sport, educatie sau religie. Un avantaj al lui Mercur in Sagetator este invatarea usoara a limbilor straine. 

Venus in Sagetator

Pozitia lui Venus, la nastere, arata dragostea, partea estetica si artistica, creativitatea, placerile, cum ne raportam la sentimente si iubire, ce ne face pe noi sa ne simtim doriti. In data de 01 decembrie 1918, Venus in Sagetator. Deci iubim tot ce tine de strainatate, religie, educatie si sport. Si bineinteles snobismul. Sa stie cutarica unde am calatorit, cu cine am iesit, ce scoala am terminat si la ce biserica am fost. 

Marte in Capricorn

Pozitia lui Marte arata “soldatul”/masculinitatea din fiecare. Cum luptam si actionam, ce curaj avem, energia fizica, motivatia, puterea, pasiunea. In ziua Marii Uniri, Marte era in semnul Capricornului. Daca ne raportam la Romania ca la un barbat, atunci avem unul mai “pampalau”. Marte in Capricorn este o pozitie puternica, insa dupa foarte mult timp (stiri voi vorba aia cu vinul). Se misca greu, este foarte conservator, nu stie sa isi manifeste sentimentele, se poarta cu femeile asa cum a vazut el acasa, isi autocenzureaza foarte multe porniri. Tine mai mult la eticheta si la statut. Un mod de actiune clasic. Sloganul lui este “capul plecat, sabia nu il taie”. 

Ascendentul in Varsator

Ascendentul este modul cum ne vad ceilalti. Corpul fizic, atitudinea noastra fata de viata si prima impresie a celorlalti despre noi. Sa stiti ca o persoana care ne vede pentru prima data, va simti energia ascendentului si nu a zodiei. La ora semnarii unirii, ascendentul era in Varsator. Oare cum ne vad ceilalti? Diferiti, rebeli, excentrici, schimbatori, surprinzatori, noncomformisti, foarte capabili  in domeniile ce tin de tehnologie si cu mult potential de onovatie. A, si ca ne pasa mai mult de alte lumi, decat de ce se intampla la noi in cotet.  

Nodurile Lunare

Nodul Sud arata un automatism pe care il avem in ADN de la stramosi si pe care avem tendinta sa il tinem in functiune desi nu ne face prea bine. Romania are Nodul Sud in Gemeni, ceea ce arata ca in alte perioade mai indepartate ca timp, am dus luptele pe doua fronturi si ca ne-am cam furat unii pe altii. Ceea ce facem cu usurinta in continuare. “Karma” noastra este ca ne furam caciula unul la altul. 

Nodul Nord arata o solutie de prim ajutor care sa ne mai scoata din “karma”. Nodul Nord era in Sagetator. Deci noi ar trebui sa ne preocupam de justitie, dreptate, educatie si legaturi puternice cu strainatatea. Le facem, dar cred ca sunteti de acord cu mine ca intampinam foarte multe obstacole.

In astrograma unei persoane exista o Sfanta Treime: Soarele, Luna si Ascendentului. Intr-o postare de pe facebook scriam ca putem vedea un om ca un teatru. Soarele (zodia) este scena, Luna (sufletul) reprezinta culisele, iar ascendentul este infatisarea teatrului. 

Romania are scena de Sagetator (se joaca ori o piesa religioasa, despre o calatorie, ori una despre un meci sportiv), are culise de Scorpion (cu multe secrete, traume si suferinte, putere de regenerare) si cu infatisare de Varsator (excentric). 

Acum va las pe voi sa va imaginati acest “om” Romania.